Information om värmepumpar

Sverige är ett land med mycket väderomslag och temperaturförändringar. Det är inte något konstigt att temperaturen utomhus går upp eller sjunker med flera grader från dag till dag. Detta blir speciellt ett problem under de årstider som är lite kyligare, alltså hösten och vintern då temperaturen kan sjunka riktigt lågt. När det händer är det alltid skönt att kunna komma hem till ett uppvärmt hus.

Mångsidig lösning

Denna värme går att få till på ett flertal olika sätt, men ett av de mest mångsidiga för dig som kund är att installera en värmepump. Genom att installera en värmepump kan du kontrollera och sköta din inomhustemperatur efter egna behov och önskemål, oavsett om det handlar om att hålla det svalt eller varmt.

Mångsidigheten i värmepumpar kommer från den nämnda temperaturregleringen, men också från att värmepumpen kan ta upp värmen på en rad olika sätt. Exempelvis från marken, sjöar, berggrunden eller från vanlig el.

Det billigaste är att installera en frånluftsvärmepump. Detta innebär att värmen hela tiden återanvänds. Värmen som redan finns i huset plockas upp genom ventilationen och skjutsas sedan tillbaka in i huset.

värmepump uppsala

Hitta rätt

Men det kan vara knepigt att veta till vem man ska vända sig när det kommer till köp och installation av en värmepump. Är du exempelvis ute efter att installera en värmepump i Uppsala är det bästa sättet att ta hjälp av din dator och internet för att leta upp billiga återförsäljare och installatörer. Att höra sig för med grannar, vänner och kollegor är också ett bra steg i processen.

Det är också viktigt att du som kund vet vilken slags värmepump du är ute efter och vilken som passar just din bostad bäst. Om exempelvis bergvärme är det bästa för just dig måste du givetvis snäva in dig på just det området i ditt letande.

Knepigt att installera själv

Det går att installera en värmepump själv, men det krävs då att du vet exakt hur du ska placera enheterna för att maximalt resultat ska kunna uppnås i temperaturreglering, samt för att du ska kunna undvika störande ljud från fläkten som är en del av installationen.

Det bästa är att placera värmepumpen vid ytterdörren eller på en central plats i hemmet för att ge varmluften fritt spelrum i bostaden. För att undvika några missöden med placering är det därför bäst att ta hjälp av en expert som kan hjälpa till med installationen. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ger både värme och svalka

Vi har mångårig erfarenhet som återförsäljare och installatör av värmepumpar i Uppsala och lämnar mycket attraktiva garantier på produkterna. När du anlitar oss som installatör kan du koppla av och njuta av din värmepump varje dag i många års tid, samtidigt som du sparar pengar.

Förutom att få till härligt varma temperaturer inomhus går det också att gå andra vägen med värmepumpar. Under de riktigt varma sommardagarna går värmepumpen även att använda som air condition för att kyla ner både dig och ditt hem. Så det är en mångsidig lösning som passar de flesta.

Vi erbjuder installation, service och underhåll av kyl- och värmepumpsystem